Het denken blijft doorgaan

Waarom deze site…

media_xl_547263

Ik kan het schrijven niet laten. Het lezen trouwens ook niet. Het denken blijft doorgaan. Over God. Over ons leven, of het betekenis heeft en zo ja, welke betekenis dan? Waar religie vandaan komt en waarom het zo hardnekkig is? Helaas ook over droeve dingen. Droeve dingen horen bij het leven. Hoe ga je verder na de dood van een kind? Hoe verander je zelf als je dat overkomt? Ik blijf er over schrijven. Soms een recensie. Soms een reflectie. Af en toe een lezing. Onregelmatig. Maar gestaag.

2 reacties

 1. Roel Steenbergen

  Dag meneer Greven,
  Het verhaal van u en uw dochter heeft ons zeer geraakt. Het was de spiegel van onze eigen ervaringen, zoals die in Trouw Naschrift zijn beschreven en op mijn website zijn te vinden: onze zoon Martijn stierf, 43 jaar jaar jong, in mei 2014 volkomen onverwacht aan een hartstilstand.

  Veel goeds en dank dat we konden delen in uw verhaal.
  vriendelijke groet,
  Roel steenbergen

 2. Teun Kruijswijk Jansen

  Beste Jan Greven,
  Afgelopen zondag werd in onze kerk de ‘gedachteniszondag’. Ik ben voor de preek geïnspireerd door uw boek, dat ik ‘linkte’ aan de Zaligsprekingen. En dan eigenlijk vooral ‘gelukkig die treuren, want zij zullen getroost worden’. Een wat hachelijke onderneming, maar toch..
  Ik zou u de preek graag nog sturen, maar kan geen adres vinden. Wilt u me dat sturen?
  Vriendelijke groet,
  Teun Kruijswijk Jansen, Doorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Jan Greven

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑